Orez cu ciuperci si carne tocata

de Panacris in Mancaruri cu carne, 28 Dec 2012 | 8092 vizualizari

 

O mancarica rapida si satioasa!

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie 2 bucati,
  • ulei din turte de masline,
  • carne tocata de vita 300 g,
  • ciuperci 300 g,
  • orez 1 cana,
  • bulion 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce,
  • cimbru,
  • oregano.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci si carne tocata:

Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste cu putin ulei si apa, intr-o tigaie wok sau una mai inalta. Cand a devenit translucida se adauga carnea tocata, amestecandu-se continu ptr a nu se forma galuste de carne, ci sa ramana bucatele marunte. Apoi se adauga ciupercile, se asezoneaza de sare, piper, boia si mirodenii, lasandu-se la foc mic acoperit cca. 5 minute.  Dupa acest interval se adauga  se adauga orezul si 2 cani de apa, amestecate cu bulion, lasandu-se la fiert cca. 15 minute, la foc mediu.

Se serveste feirbinte alaturi de muraturi de sexzon, in cazul nostru ardei umpluti cu varza rosie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

portiadelumina 1

28.12.2012, 13:36

Compinaţie fericită de gusturi sănătoase

Bya Ralu 1

28.12.2012, 17:31

delicios

adry88 1

28.12.2012, 18:38

gustos

COMENTEAZA

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpa de pui afumata